Известие

Collapse
No announcement yet.

alfa romeo 147 16v 150 запитване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bojko_25 Покажи съобщение
    Нормално ли е колата до Турбината да е тромава като влезне в турбото тогава тръгва. Все едно няма мощност в ниските ????
    Пич, ако искаш да си оправиш колата - диагностика във форумен сервиз му е майката. Ако не искаш - пишеш във форума и ти отговарят колеги с бензинки, които са подочули нещо от някъде, като същевременно проблема с турбото (а може и да не е то) остава. Все пак колата е твоя и ти преценяваш как да постъпиш. Е, вярно, ще натиснеш няколко пъти бутон "-" на портмонето, но няма как.
    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

На стръмен участак при потегляне трябва с повечко гас защото неможе да тръгне. Затова пускам тая тема ако има някой със същия мотор да сподели дали са така тия мотори или имам проблем? или защото е двувалка
      136 коня, колата ми е перфектна, същата работа, на наклон и с ниски обороти не върви.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

На стръмен участак при потегляне трябва с повечко гас защото неможе да тръгне. Затова пускам тая тема ако има някой със същия мотор да сподели дали са така тия мотори или имам проблем? или защото е двувалка
        Нормално....друго няма да кажа за да не се почне да се спори с мен !Иначе турбината тръгва на 1800 об.
        Last edited by eproHD; d.m.y г., 20:06.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
          Нормално....друго няма да кажа за да не се почне да се спори с мен !Иначе турбината тръгва на 1800 об.
          На 1800 оботота ама на жтд или бензинка

---------- Post added at 20:20 ---------- Previous post was at 20:16 ----------

Някой ще каже ли в пловдив във формулата правят ли тая диагностика и да кажат като специалисти кое колко налягане бара и там квото да го знаят
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 150

Comment

На 1800 оботота ама на жтд или бензинка

---------- Post added at 20:20 ---------- Previous post was at 20:16 ----------

Някой ще каже ли в пловдив във формулата правят ли тая диагностика и да кажат като специалисти кое колко налягане бара и там квото да го знаят
            В подписа пише каква ми е Алфата !
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
              В подписа пише каква ми е Алфата !
              +1 за което,дано и други колеги понапишат 2-3 букви.
              Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Естествено, че трябва да настъпиш газта, за да се развърти турбината, ама за сметка на това като я настъпиш, те залепва за седалката. Моята е 16 клапанова, 150 коня и естествено, на празни обороти не чакай да усетиш турбина.
                За какво му е на човек манекенка, като си има Алфа 147...

Comment

Първоначално публикувано от novice Покажи съобщение
                  Естествено, че трябва да настъпиш газта, за да се развърти турбината, ама за сметка на това като я настъпиш, те залепва за седалката. Моята е 16 клапанова, 150 коня и естествено, на празни обороти не чакай да усетиш турбина.
                  А твоята в ниските как е тромава ли е? На колко ти вклучва турбото?

Comment

1.9 16в трябва да си тръгва прилично още от ниските обороти!!!
                    Трябва диагностика за да де каже със сигурност какво и е на колата!
                    Вихровите клапи също е желателно да се премахнат!
                    sigpic
                    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                    147 JTDm 140-Малката манекенка
                    GT- JTDm 150

Comment

Момчета, на тази кола й дават, 305Hm при 2000 оборота. Вие ми говорите, в ниските била тромава. Да приемем, че това е след включването, на турбото. Значи преди него, с колко въртящ момент разполага, някой знае ли?

Comment

Не знам конкретни технически данни, но дори при моята, която е със скромните си 115 коня не съм усещал чувство за тромавост под 2000 оборота. Естествено не лепи за седалката така, както прави от 2000 и нагоре, но си мисля, че щом моята си има приличен тласък в ниските, то 16v моторите не би трябвало изобщо да се усещат тромави. В крайна сметка може наистина нищо да ѝ няма на колата, а просто колегата да има различни възприятия и разбирания за вървеж. Ако се съмняваш в нещо направи една диагностика в движение да се види дали всеки параметър си е в норми.
                        Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                        GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Има и нещо ама се чудя дали лош дизел? На стръмно много гас трябва за да тръгне и минимално 1500 оботота като потегли иначе тръгва да гасме

Comment

Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
                            Момчета, на тази кола й дават, 305Hm при 2000 оборота. Вие ми говорите, в ниските била тромава. Да приемем, че това е след включването, на турбото. Значи преди него, с колко въртящ момент разполага, някой знае ли?
                            на 1000 оборота - 131нм
                            на 1500 - 248нм
                            между 2000-2500 - мах въртящ момент
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Направи диагностика и ако там вече нищо не излезе, тогава ще умуваме.

П.С. Ако толкова се съмняваш в дизела, смени бензиностанцията и покарай и ще се разбере дали е от него.
                              Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                              GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

На 1500 оборота има 248Nm. Това е повече от бензинките, в максималните им обороти. Значи не би трябвало, да губи мощност. Камо ли да гасне, при тръгване от наклон.
                                Иди на качествена диагностика.

Comment

Working...
                                X